skip to Main Content

Održana volonterska akcija u sklopu projekta Korak po korak

U sklopu projekta Korak po korak (UP.02.2.2.15.0060) koji provodi Općina Podstrana tijekom studenoga održana je volonterska akcija.

Organiziran i proveden je program rada u zajednici, volonterskog rada radi pružanja podrške roditeljima, obitelji, djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom te ostalim ranjivim skupinama.

Održana volonterska akcija  je u svrhu podrške ciljnoj skupini projekta.

Organizirana je izrada ukrasa na štandu na otvorenom i izložba radova na Adventu u Podstrani te čašćenje kolačima od strane roditelja i mještana.

Korisnicima projekta mnogo znači samo promocija, a ostalima je predivno iskustvo sudjelovati i motivirati ih u njihovom napretku.

EU projekt Korak po korak financiran je bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.997.520,00  kuna (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda) u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru ITU mehanizma namijenjenog za financiranje projekata Urbane aglomeracije Split (UAS). Intenzitet potpore je 100%.

Projekt Korak po korak ima za cilj razviti i proširiti dostupnost izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za najranjivije skupine društva na području Općine Podstrana i Urbane aglomeracije Split kako bi se smanjila socijalna isključenost i prevenirala institucionalizacija najranjivijih skupina u društvu.

Back To Top Skip to content