skip to Main Content

Izlet na Brač u sklopu projekta Korak po korak

Naš mobilni tim je, zajedno s korisnicima, u sklopu projekta Korak po korak ( UP.02.2.2.15.0060 ) koji provodi Općina Podstrana, 13. travnja 2023. godine posjetio otok Brač.

Vožnja trajektom je bila odličan uvod u ostatak dana u kojem smo obišli cijeli otok.

Iz Supetra smo otišli do Parka prirode Sutivan gdje smo se upoznali i družili sa životinjskim svijetom uz vođeni obilazak. U parku se nalazi i puno različitog voća (preko 100 mladih maslina), povrća, ukrasnog i ljekovitog bilja, te prostori za zabavu i sportski tereni.

Popeli smo se na Vidovu goru, najviši vrh otoka Brača, te najviši otočni gorski vrh na cijelom Jadranu.

Obišli smo i Milnu, Bol i Zlatni rat, rajsku plažu, jednu od najljepših šljunčanih plaža na hrvatskoj obali.

Za kraj, otišli smo u Škrip i Muzej otoka Brača, u sklopu kojeg se se nalazi bogat lapidarij rimskih, kasnoantičkih i ranosrednjovjekovnih spomenika graditeljstva i skulpture, te Muzej ulja u kojem se predstavlja tradicionalni postupak proizvodnje maslinovog ulja na otoku Braču.

Kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji:

EU projekt Korak po korak financiran je bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.997.520,00  kuna (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda) u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru ITU mehanizma namijenjenog za financiranje projekata Urbane aglomeracije Split (UAS). Intenzitet potpore je 100%.
Projekt Korak po korak ima za cilj razviti i proširiti dostupnost izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za najranjivije skupine društva na području Općine Podstrana i Urbane aglomeracije Split kako bi se smanjila socijalna isključenost i prevenirala institucionalizacija najranjivijih skupina u društvu.

Back To Top Skip to content