skip to Main Content

Gospodarski razvoj Podstrane temelji se na razvoju turizma. Bitne odrednice turističkog razvoja kao i garancija uspješnosti sadržane su u tradicionalnoj gostoljubivosti Podstranjana, kulturnom nasljeđu, prirodnoj ljepoti, blagodati klime, jedinstvenom obalnom  nizu razvedenih plaža i čistoći mora.

Otvorenje hotelskog kompleksa Le Meridien Lav visoke kategorije, nudi širok spektar luksuznih i modernih smještajnih kapaciteta. Prestižan hotel s pet zvjezdica, smješten na izvrsnoj obalnoj poziciji s pogledom na more, Split i susjedne otoke, jedini je predstavnik međunarodnog lanca na području srednje Dalmacije i  pruža najveći izbor konferencijskih mogućnosti na Jadranu.

Uz postojeću domaću ponudu niza privatnih restorana, pansiona i hotela, sa smještajnim kapacitetima kategoriziranim po mjerilima europskog standarda, Podstrana se predstavlja kao iznimno turističko odredište i idealan izbor kako za poslovne ljude tako i za one željne odmora.

Ljetnikovac Cindro graditeljski je objekt zanimljive povijesne stratigrafije. Predstavlja rijetko očuvan ladanjsko-gospodarski sklop iz 18 st.. Posebna vrijednost ljetnikovca je očuvani perivoj bujne vegetacije mediteranskog raslinja. Svjedoči o povijesnoj tradiciji dalmatinskog patricijata za estetiku okruženja i usklađenog života u njemu.  Ljetnikovac je restauriran 2001. godine. U prostoru ljetnikovca održavaju se ljetne kulturne priredbe.

Back To Top Skip to content