skip to Main Content

VUKOVAR
Vukovar
je poznat po veličanstvenoj bitci u Domovinskom ratu i strašnim razaranjima. Među mnoštvom vrlo atraktivnih, ali u ratu teško stradalih građevina, ističu se dvorac obitelji Eltz iz XVIII st., barokne zgrade u središtu grada, franjevački samostan, župna crkva sv. Jakova, pravoslavna crkva sv. Nikolaja i dr. Izvan grada na obali Dunava prema Iloku nalazi se Vučedol, bogato arheološko nalazište. Obredna posudica Vučedolska golubica smatra se svojevrsnim simbolom grada. Vučedol je i poznato izletište, raj za ribiče s prekrasnom pješčanom plažom na Orlovu otoku. Atraktivno ušće rijeke Vuke u Dunav, šetališta uz Dunav i uređene plaže osiguravaju sportsko-rekreacijske aktivnosti tijekom cijele godine, a posebice u toplom dijelu godine kada je moguće kupanje. Na Dunavu i Vuki popularan je ribolov (som, smuđ, šaran, štuka, kečiga).

http://www.vukovar.hr/

MURSKA SOBOTA (REPUBLIKA SLOVENIJA)
Grb Vukovarahttp://www.murska-sobota.si/

 

Murska Sobota je grad i istoimena gradska općina u sjeveroistočnoj Sloveniji, smještena blizu rijeke Mure (po kojoj je dobila ime) u regiji Prekomurje, čije je regionalno središte. Općina ima 22.000 stanovnika i graniči sa Austrijom i Mađarskom.

Murska Sobota je danas mali gradić čije se aktivnosti vrte oko lake industrije, trgovine i toplica.

WappenSemriachSEMRIACH (REPUBLIKA AUSTRIJA)
http://www.semriach.at/

 

640px-Semriach_2

Semriach je trgovački grad s 3295 stanovnika (stanje 1 siječnja 2013)  u okrugu Graz-Umgebung u Štajerskoj.

OPĆINA KALINOVAC
logo-kalinovachttp://www.kalinovac.hr/

 

 

Kalinovac kao naselje ima dugu povijest, ali kao samostalna općina tek nekoliko godina. Kao lokalna samouprava djeluje od 1997. godine. Prema posljednjem popisu stanovništva Kalinovac broji 555 kućanstva, odnosno 1725 stanovnika.

 

Back To Top Skip to content