skip to Main Content

Izlet u Dubrovnik u sklopu projekta Korak po korak

U sklopu projekta Korak po korak ( UP.02.2.2.15.0060 ) koji provodi Općina Podstrana 11. travnja 2023. godine organizirali smo izlet u Dubrovnik.

Naš mobilni tim je, zajedno s korisnicima, djecom i odraslim osobama s invaliditetom, osim šetnje Stradunom, obišao i dubrovačke gradske zidine i okolna mjesta.

Korisnici su, za početak, bili oduševljeni prelaskom preko Pelješkog mosta i pogledom na Malostonski zaljev.

Posjetili smo Arboretum Trsteno, najstariji spomenik vrtne arhitekture u Hrvatskoj i jedini arboretum u Hrvatskoj koji se nalazi na jadranskoj obali. Poznat je po povijesnim perivojima i po zbirci sredozemnih i egzotičnih biljaka.

U tvrđavi Sv. Ivana razgledali smo Dubrovnik Aquarium, izložbu flore i faune Jadranskog mora.

Popeli smo se  i na Srđ, posjetili muzej Domovinskog rata i na povratku Ston i stonske zidine.

Pozitivni učinci putovanja su mnogobrojni – kulturna iskustva, nove avanture, jačanje prijateljskih veza i odnosa su samo neki od njih…

Mogućnost da ponudite ova iskustva djeci od najranijih dana igra veliku i važnu ulogu u njihovom razvoju. Istraživanja su pokazala da su djeca koja redovito odlaze na izlete i putovanja uspješnija u školi, spremnija na učenje i usvajanje novih znanja i vještina.

Kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji:

EU projekt Korak po korak financiran je bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.997.520,00  kuna (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda) u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru ITU mehanizma namijenjenog za financiranje projekata Urbane aglomeracije Split (UAS). Intenzitet potpore je 100%.

Projekt Korak po korak ima za cilj razviti i proširiti dostupnost izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za najranjivije skupine društva na području Općine Podstrana i Urbane aglomeracije Split kako bi se smanjila socijalna isključenost i prevenirala institucionalizacija najranjivijih skupina u društvu.

Back To Top Skip to content