skip to Main Content

Posjet glavnom gradu u sklopu projekta Korak po korak

U sklopu projekta Korak po korak (UP.02.2.2.15.0060) koji provodi Općina Podstrana organizirali  smo posjet i razgledavanje, glavnog grada Republike Hrvatske, Zagreba. Zagreb je kulturno, znanstveno, gospodarsko i upravno središte Republike Hrvatske.

Pozitivni učinci putovanja su beskonačni – kulturna iskustva, pejzaži koji ostavljaju bez daha, nova iskustva, jačanje prijateljskih veza i odnosa su samo neki od njih.

Život je drugačiji na putu –  tjera nas da se maknemo od dnevnih navika. Putovanja i izleti pomažu djeci i osobama s invaliditetom da prihvate nove uloge kroz donošenje odluka i razvoj vještina.

Naša socijalna mentorica zajedno s korisnicima posjetila je popularne znamenitosti ovoga grada poput Zagrebačke katedrale, crkve sv. Marka, Kamenitih vrata, Uspinjaču, Zrinjevac, Trg bana Josipa Jelačića te ZOO i Muzej iluzija, a kako su se proveli pogledajte u fotogaleriji:

Također, ovim putem pozivamo sve zainteresirane roditelje da na aktivnosti uključe svoju djecu s teškoćama u razvoju te odrasle osobe s invaliditetom da nam se pridruže na projektnim aktivnostima.

Za sudjelovanje u projektnim aktivnostima kao i za sva dodatna pitanja možete se javiti Ivani Carev Seneberg (voditeljica projekta, kontakt e-mail ivana.seneberg@podstrana.hr) i Maji Medvidović (socijalna mentorica, kontakt e-mail socijalni.mentor@podstrana.hr ).

EU projekt Korak po korak financiran je bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.997.520,00  kuna (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda) u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru ITU mehanizma namijenjenog za financiranje projekata Urbane aglomeracije Split (UAS). Intenzitet potpore je 100%.

Projekt Korak po korak ima za cilj razviti i proširiti dostupnost izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za najranjivije skupine društva na području Općine Podstrana i Urbane aglomeracije Split kako bi se smanjila socijalna isključenost i prevenirala institucionalizacija najranjivijih skupina u društvu.

Back To Top Skip to content