skip to Main Content

Održana ekološka akcija čišćenja podmorja i plaža u Podstrani u okviru projekta RESISTANCE

Akcija čišćenja obalnog područja u Podstrani provedena je 22. listopada 2022.g. u sklopu projekta RESISTANCE, u okviru prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska.

Općina Podstrana je nositelj projekta te je uz Ronilačko Ekološki Klub Podstrana organizator ekološke akcije.

Akcija se istovremeno odvijala na više lokacija (plaže od hotela San Antonio do restorana Jure), a prikupljeno je cca 1 tona otpada (30 auto guma, 150 staklenih i 200 plastičnih boca, 10 vrša…).

U akciji čišćenja sudjelovalo je 55 ronilaca iz Podstrane, Zagreba, Mostara, Sarajeva, Herceg Novog, Splita, Dugog Rata, 20 mještana volontera Općine Podstrana (Savjet mladih Općine Podstrana i DVD Općine Podstrana) te učenici Pomorske škole Split.

Akcija je uspješno završila uz druženje svih sudionika, razmjenu iskustava i dodjelu zahvalnica od strane organizatora.

Općina Podstrana i Ronilačko Ekološki Klub Podstrana organizirati će još jednu ekološku akciju u okviru projekta RESISTANCE koja će se održati u svibnju 2023. godine.

Projekt RESISTANCE – “Podizanje svijesti o važnosti pomorskog prostornog planiranja”

Cilj projekta RESISTANCE je podijeliti stečena znanja i iskustva o moru, ali i obalnom riječnom okruženju kapitaliziranjem rezultata Interreg projekata ECOMAP, ECOSS, Net4mPLASTIC, SOUNDSCAPE, DORY, SASPAS i ML-REPAIR.

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG ITALY-CROATIA.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Podstrana.

Back To Top Skip to content