skip to Main Content

Konferencija “Coastal and marine pollution related to fisheries, inland and maritime activities” u okviru projekta RESISTANCE i promocija projekta na ECOMONDO sajmu u Riminiju, Italija

Projektni partneri, predstavnici udruge Cetacea Foundation, uz potporu Ca’ Foscari Sveučilišta u Veneciji, organizirali su konferenciju “Coastal and marine pollution related to fisheries, inland and maritime activities” u okviru projekta RESISTANCE. Prvi dan konferencije, 10. studenog, projektni partneri posjetili su Cesenatico, pilot lokaciju i primjer dobre prakse projekta ML-Repair: ribarske brodove koji prikupljaju morski otpad koristeći inovativnu mobilnu aplikaciju. Također, imali su priliku vidjeti povijesne ribarske brodove koji se koriste u turističke svrhe (posebno je impresivan postav plutajućih jaslica na brodovima u adventsko vrijeme). U popodnevnim satima održan je partnerski sastanak u Riminiju, kojeg je koordinirala gđa Andrijana Dedić, voditeljica projekta i predstavnica Općine Podstrana. Kao vodeći partner, Općina Podstrana ima ulogu koordinatora provedbe projekta, što uključuje izvještavanje i praćenje rezultata svih projektnih partnera.

Drugi dan, 14. studenog, projektni partneri sudjelovali su na konferenciji “Coastal and marine pollution related to fisheries, inland and maritime activities” tijekom koje su stručnjaci predstavili aktivnosti i rezultate različitih projekata na temu obalnog i morskog onečišćenja. U popodnevnim satima sudjelovali su na istoimenoj radionici.

Predstavnice Općine Podstrana i udruge Zdravi Grad, 8. i 9. studenog, sudjelovale su na ECOMONDO sajmu promovirajući projekt Resistance i Općinu Podstrana.

Ecomondo (https://en.ecomondo.com/ ) je izložba najučinkovitijih tehnoloških rješenja za pravilno upravljanje i valorizaciju otpada u svim oblicima, zatim gospodarenja vodom, za učinkovito korištenje izvora i sirovina, sekundarnih materijala i gospodarenja energijom, te sveopće učinkovitosti. Ecomondo je referentna platforma za Sredozemlje i nudi mogućnost rasprave s nacionalnim i međunarodnim stručnjacima o glavnim tehničkim pitanjima, koja se odnose na upravljanje i valorizaciju otpada, zaštite okoliša i obnove, te trajnog razvoja putem industrijskih prioriteta temeljenim na bio i zelenoj ekonomiji. Sajam je izuzetan poslovni B2B alat za osposobljavanje stručnjaka i dobivanje novih informacija s oko 1400 brendova izlagača koji su ispunili 130 000 četvornih metara prostora i posjetiteljima iz 90 zemalja.

Projekt RESISTANCE – “Podizanje svijesti o važnosti pomorskog prostornog planiranja”
Cilj projekta RESISTANCE je podijeliti stečena znanja i iskustva o moru, ali i obalnom riječnom okruženju kapitaliziranjem rezultata Interreg projekata ECOMAP, ECOSS, Net4mPLASTIC, SOUNDSCAPE, DORY, SASPAS i ML-REPAIR.
Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG ITALY-CROATIA.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Podstrana.

Back To Top Skip to content