skip to Main Content

Održan završni okrugli stol pod nazivom “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”

Dana 02. listopada 2023. godine u multimedijalnoj dvorani Općine Podstrana održan je završni okrugli stol pod nazivom “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, u sklopu projekta „Mali mornari – za sretnu obitelj“ (UP.02.2.2.16.0084) vrijedan 101.343,47 EUR-a.

Projekt je u 100%-tnom iznosu financiran bespovratnim sredstvima koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskoga socijalnog fonda (85 %) u natječaju Europskog socijalnog fonda: Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“. Projekt je proveden u partnerstvu s Općinom Podstrana.

Cilj ovog projekta bio je osigurati uslugu produljenog radnog vremena vrtića, čime se doprinosi usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a koji prati potrebe zaposlenih roditelja te time indirektno pridonosi rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije u Podstrani, a time i u Hrvatskoj.

Svrha okruglog stola bila je predstaviti završne zaključke projekta „Mali mornari – za sretnu obitelj“, s jedne strane te prikazati širu sliku izazova s kojima se susreću u pružanju usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Okrugli stol vodile su ravnateljica vrtića ”Mali mornari” gđa. Maja Ledenko i voditeljica projekta gđa. Ana Graovac, koje su prezentirale ostvarene rezultate, dok je načelnik gosp. Mijo Dropuljić čestitao svim akterima projekta na njihovoj uspješnoj realizaciji.

Zadovoljstvo realizacijom projekta izrazili su svi sudionici, te su se jednoglasno složili da nam ovakvih projekata treba što više.

Back To Top Skip to content