skip to Main Content

Dovršeni radovi na izgradnji parka na Petrićevu

Dovršeni su radovi na izgradnji parka na Petrićevu. Park je dio javne površine, odnosno kontaktne zone između državne ceste D-8 i javnih sportskih i dječjih igrališta smještenih na lokaciji Petrićevo, a koji je dio do nedavno bio neuređen i zapušten.

Park je osmišljen kao nova hortikulturalna zona površine oko 1000 m2. Na novom travnatom dijelu posađena su stabla muške murve, magnolije, platane i palme, a između stabala posađeni su i lovor višnja, pitospora i abelija. Kroz park se proteže šetnica s klupama za odmor, koševima za otpad i led rasvjetom.

Izrazito smo ponosni na projekt novog parka u ovom dijelu Podstrane. S posebnom pažnjom je pripreman ovaj projekt jer smo željeli da bude poseban, a kada pogledamo finalni rezultat sigurni smo da smo u tome i uspjeli. Nadamo se da će mještani s veseljem posjećivati ovaj park i da će uživati provodeći svoje slobodno vrijeme u njemu.

Unutar novog parka, izgrađen je i prostor (postament) za postavu spomenika utemeljitelju moderne hrvatske države, dr. Franji Tuđmanu.

Ukupna vrijednost svih radova iznosi oko 88.000,00 eura s PDV-om.

Back To Top Skip to content