skip to Main Content

Općina Podstrana ponovno među najuspješnijim hrvatskim općinama u povlačenju sredstava iz EU fondova

Portal načelnik.hr napravio je analizu o povučenim sredstvima u 2022. godini te usporedbu 2021. – 2022.g. Analiza je napravljena iz podataka o izvršenju proračuna za 2022. godinu (konsolidirani izvještaji o prihodima i rashodima, primicima i izdacima općina).

Na popisu se, na visokom četvrtom mjestu po udjelu u ukupno povučenim sredstvima, našla Općina Podstrana koja je, tijekom 2022. godine, povukla 9.985.100 kuna, odnosno oko 1.325.250 € iz EU fondova.  Ukupno su općine, kojih u Republici Hrvatskoj ima 428, lani povukle 528 milijuna kuna (70,1 milijun eura).

Tijekom 2022.g. Općina Podstrana u provedbi je imala 9 projekata sufinanciranih iz EU fondova (više informacija na poveznici: https://www.podstrana.hr/projekti-financirani-eu-sredstvima/ ).

Tijekom 2023.g. Općina Podstrana prijavila je nove projekte na otvorene javne pozive za bespovratna EU sredstva, od kojih treba istaknuti tri međunarodna projekta u okviru Programa Interreg Italija-Hrvatska, a posebno prijavu projekta REACT4sea vrijednosti preko 2,5 milijuna eura koji je nastao u suradnji sa 7 partnera, kojeg je Općina Podstrana  nositelj i vodeći partner.  Projekt je fokusiran na zaštitu mora i morskog okoliša, a posebno treba istaknuti suradnju s Gradom Venecijom i lučicom s njihovog područja koja je partner u projektu.

Općina Podstrana dugi niz godina provodi i socijalne projekte, te su na novootvoreni poziv u okviru Europskog socijalnog fonda+ prijavili novu fazu projekta Zaželi.

Načelnik Mijo Dropuljić i djelatnici Općine Podstrana ne kriju zadovoljstvo rezultatima objavljene analize koja je nagrada za dosadašnji trud i zalaganje, ali i motiv za prijavu i provedbu budućih EU projekata.

Više o analizi portala načelnik.hr možete pročitati na poveznici: https://nacelnik.hr/home-glavna-vijest/opcine-lani-povukle-iz-eu-fondova-701-milijun-eura-evo-koje-najvise/

 

Back To Top Skip to content