skip to Main Content

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podstrana

U kongresnoj dvorani hotela Le Meridien Lav sinoć je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podstrana kojom je obilježena 30. obljetnica osnutka općine Podstrana.

I ove su godine svečanu sjednicu uveličali brojni visoki uzvanici – potpredsjednik sabora gosp. Ante Sanader, izaslanik predsjednika Vlade i zamjenik župana gosp. Stipe Čogelja, ravnatelj uprave Ministarstva znanosti i obrazovanja gosp. Momir Karin, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, predstavnici prijateljskih gradova i općina: Vukovar, Kalinovac i Murska Sobota, gradonačelnici i načelnici okolnih gradova i općina, gradonačelnici i načelnici susjedne nam Bosne i Hercegovine, te mnogi drugi uvaženi gosti.

Prisutnima su se kratko obratili predsjednik Općinskog vijeća gosp. Tomislav Buljan, načelnik gosp. Mijo Dropuljić, izaslanik predsjednika Vlade gosp. Stipe Čogelja i potpredsjednik Sabora gosp. Ante Sanader. Načelnik gosp. Mijo Dropuljić upoznao je nazočne s radom i značajnim razvojnim projektima u protekloj godini, ali i projektima koji su tek u fazi realizacije ili koje tek pripremaju. Nema sumnje da Podstrana doživljava pravi preporod posljednjih godina, pa je premijerno prikazan i video zapis sa svim realiziranim i ostvarenim projektima, ali i onima koji se tek planiraju, stoga pogledajte što su nam pripremili:

 

Na sinoćnjoj svečanoj sjednici Javnim priznanjima Općine Podstrana okrunili su se sljedeći laureati: gđica. Bruna Bakota, gosp. Tomislav Mihael Buljan, gosp. Marijan Budimir, pok. Vladimir Vuković Vata, športsko-rekreativna udruga ‘’Vjeruj i Djeluj’’, košarkaški klub ‘’Mislav’’ i Inicijativni odbor za samostalnu Općinu Podstrana. Prvi općinski načelnik gosp. Marin Karaman kratko se obratio u ime svih ovogodišnjih laureata i podsjetio sve nazočne na koji način je Općina Podstrana uz mnoštvo poteškoća u konačnici ipak konstituirana 15. travnja 1993. godine.

Svečanost su uveličali, a ujedno i dobili najveći pljesak prepune dvorane članovi Hrvatskog katoličkog glazbenog društva, klape Praska i klape Kurjože.

Back To Top Skip to content