skip to Main Content

Početak radova na izgradnji vodoopskrbnog sustava i sustava fekalne odvodnje u Gornjoj Podstrani

Danas su svečano otvoreni radovi u Gornjoj Podstrani, u sklopu “Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Split – Solin”. S ponosom možemo reći da je ovo povijesni dan za našu općinu i da je ovo do sada najveći projekt u općini Podstrana. Ovim projektom stanovnici će dobiti adekvatne uvjete za život, a posebno veseli to što će stanovnici Gornje Podstrane dobiti novi vodoopskrbni sustav i sustav fekalne odvodnje kojeg čekaju duži niz godina.

S obzirom da je Podstrana turističko mjesto i ima preko 6 km prekrasnih plaža veseli i činjenica što će ovim projektom biti izgrađen novi sustav fekalne odvodnje na obalnom području Grljevca i Grbavca. Također moramo napomenuti da je Općina Podstrana i do sada izdvajala velika financijska sredstva za izgradnju fekalne odvodnje, ali sada je puno lakše kada se to radi sredstvima EU.

Načelnik Mijo Dropuljić ovom prilikom zahvaljuje svim nadležnim institucijama, te kolegicama i kolegama koji su vrijedno radili na pripremi ovog projekta i dovođenja istog do današnjeg dana, odnosno početka radova.

Predmetni radovi dio su Ugovora P4 – Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe Grada Solina i Općina Podstrana, Klis i Dugopolje.

Ukupna vrijednost investicije na području općine Podstrana iznosi oko 15.000.000 eura s PDV-om.

Back To Top Skip to content