skip to Main Content

Održana uvodna konferencija projekta „Ponovno zaželimo zajedno“

U utorak 13. prosinca 2022. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Općine Podstrana je održana uvodna konferenciju projekta „Ponovno zaželimo zajedno“.

Sudionici konferencije upoznati su s osnovnim informacijama o projektu te o ciljevima projekta.

Konferenciji su prisustvovale i predstavnice obveznog partnera na projektu, Centra za socijalnu skrb Split, gđe. Merica Šarčević i Karmen Pagar.

Sve prisutne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu, gospodarstvo, društvene djelatnosti i EU fondove, gđa. Marija Šošić te izrazila zadovoljstvo dosadašnjim tijekom projekta.

Ukratko o ciljevima i aktivnostima projekta, kroz kratku prezentaciju  provela  je sve prisutne voditeljica projekta Branka Jovanović.

Projekt se 100 % financira, od toga 85% sredstvima  Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020,  a 15 % iz državnog proračuna RH.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 740.000,00 kuna.

Vrijeme provedbe projekta je 8 mjeseci.

Nositelj projekta je Općina Podstrana uz obvezne partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Split te Centar za socijalnu skrb Split.

Cilj projekta je zapošljavanje žena i to prvenstveno nezaposlenih žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a. Prednost pri zapošljavanju imaju žene od 50 godina i više, osobe s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice te pripadnice ostalih ranjivih skupina.

Projektom je zaposleno 15 žena na razdoblje od 6 mjeseci koje brinu o 90 krajnjih korisnika s područja općine Podstrana.

Krajnji korisnici Projekta su osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju s područja općine Podstrana, koji  imaju izravnu korist od ovog Projekta.

Ovo je treći put da Općina Podstrana sudjeluje u Programu zapošljavanja žena – Zaželi koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. U prvoj fazi programa Općina Podstrana je projekt provodila zajedno s Udrugom osoba s invaliditetom Agape iz Omiša, dok je u drugoj i trećoj fazi samostalno provodila ovaj projekt.

Projektom su iznimno zadovoljni svi sudionici: Općina Podstrana, zaposlene žene i krajnji korisnici te se svi nadaju i četvrtoj fazi Programa zapošljavanja žena – Zaželi.

Back To Top Skip to content