skip to Main Content

Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za akademsku 2022./2023. godinu

Danas je u prostorijama Općine Podstrana održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za akademsku 2022./2023. godinu. Tom prigodom načelnik Mijo Dropuljić se obratio stipendistima kratkim, motivirajućim govorom i poželio im uspjeh u nastavku studija, te želju da se vide i dogodine. Uručio im je i simbolične poklone te su se, nakon potpisivanja, ugodno družili na prigodnom domjenku.

Ove godine je dodijeljeno ukupno 88 stipendija, a poseban naglasak stavljen je na deficitarna zanimanja za koja je studentima bilo potrebno ostvariti nešto blaže kriterije nego za ostala zanimanja. Također, studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja nagrađeni su i malo izdašnijim iznosima stipendije za ovu akademsku godinu.

Novim pravilima natječaja nisu ostali zakinuti ni studenti koji se obrazuju za ostala zanimanja, jer i za njih vrijede blaži kriteriji ove godine, te se bolji prosjek stipendira većim iznosom nego prije.

Na temelju ostvarenih rezultata u prethodnoj akademskoj godini, dodijeljeno je 8 stipendija u iznosu od 1.200,00 kn, 33 stipendije u iznosu od 1.000,00 kn, 25 stipendija u iznosu od 800,00 kn i 22 stipendije u iznosu od 500,00 kn svima koji su zadovoljili uvjete Natječaja.

Općina Podstrana je u proračunu za 2023. godinu osigurala značajniji iznos sredstava u odnosu na prethodne godine. U odnosu na tekuću 2022. godinu, na stipendije će se utrošiti dvostruko veći iznos u 2023. godini.

Ono što je važno za naglasiti je da Općina Podstrana nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj potencijala.

Od srca čestitamo svim stipendistima!

Back To Top Skip to content