skip to Main Content

U Općini Podstrana potpisani Ugovori o radu u sklopu projekta „Ponovno zaželimo zajedno“, Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.

U vijećnici Općine Podstrana, dana 29. kolovoza 2022. godine, 15 žena potpisalo je Ugovore o radu za zapošljavanje u sklopu provedbe projekta „Ponovno Zaželimo zajedno“.

Općina Podstrana je nakon provedenog Javnog poziva zaposlila 15 žena na period od 6 mjeseci koje će pružati potporu i podršku za 90 krajnjih korisnika na području općine Podstrana.

Žene će započeti s radom 01. rujna 2022. godine te će svaka žena pružati usluge potpore i podrške šestorici krajnjih korisnika.

Usluge koje se pružaju korisnicima odnosno starijim i  nemoćnim osobama s prebivalištem na području općine Podstrana su: pomoć u kućanskim poslovima, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, nabavka namirnica, podrška kroz razgovore i druženje te pratnja i pomoć korisnika u raznim društvenim aktivnostima, održavanje čistoće domova korisnika, briga o higijeni, pomoć pri oblačenju i svlačenju, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa,  dostava pomagala i sl.), pomoć u socijalnog integraciji i drugi poslovi vezani uz skrb starijih osoba i nemoćnih osoba.

Projekt je  financiran  sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a ukupna vrijednost Projekta  je 740.000,00 kuna (Europski socijalni fond 85% i Državni proračun Republike Hrvatske 15%).

Back To Top Skip to content