skip to Main Content

Obavijest roditeljima osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Podstrane

Općina Podstrana, i za narednu školsku godinu 2022./2023., poklanja radne materijale svim učenicima koji pohađaju osnovnu školu u Strožancu! Ministarstvo znanosti i obrazovanja, i ove godine, financira nabavu udžbenika, a Općina će osigurati dodatne obrazovne materijale (radne bilježnice, zbirke, radne kutije i sl) za sve redovne predmete. Roditelji trebaju nabaviti samo radne bilježnice za izborne predmete koje dijete pohađa.

Trenutno se provodi postupak javne nabave, a udžbenici i radni materijali će se podijeliti roditeljima prije početka nastave. Obavijest o preuzimanju bit će na vrijeme na Internet stranicama Općine Podstrana, Osnovne škole Strožanac i Podstrana portala.

Također, i ove godine se iz općinskog proračuna sufinancira nabava udžbenika srednjoškolcima u iznosu od po 1.000,00 kn po učeniku, a zahtjevi za uplatu će se zaprimati tijekom rujna zajedno sa zahtjevima za pokazne karte.

Osim sufinanciranja udžbenika i radnih bilježnica Općina Podstrana, zajedno s Ministarstvom, također sufinancira troškove javnog prijevoza na način da svi srednjoškolci iz Podstrane i dalje imaju pravo na besplatnu pokaznu kartu.

Back To Top Skip to content