skip to Main Content

Općini Podstrana svečano uručen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Ponovo zaželimo zajedno”

Nakon uspješno provedene dvije faze projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena”, 28. srpnja 2022. godine, Općini Podstrana svečano je uručen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Ponovo zaželimo zajedno”, treću fazu provedbe projekta. Načelniku Općine Podstrana, gospodinu Miji Dropuljiću ugovor je uručio Predsjednik Vlade RH gospodin Andrej Plenković, Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, gospodin Marin Piletić i Ravnatelj HZZ-a, gospodin Ante Lončar.

Riječ je o projektu vrijednom 740.000,00 kn (bespovratna sredstva osigurana su u 100% iznosu: Državni proračun RH 15% i Europski socijalni fond 85%), koji će se provoditi 6 mjeseci, a zapošljava 15 žena za ukupno 90 krajnih korisnika.

Svrha projekta “Ponovo zaželimo zajedno” je unaprjeđenje položaja žena na tržištu rada na način da im se omogući zapošljavanje, te socijalno uključe krajni korisnici – starije i/ili nemoćne osobe. Svojim radom žene će pozitivno utjecati na kvalitetu života krajnih korisnika a to su osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom te osobe u nepovoljnom položaju koji žive u teže dostupnim mjestima, poput naselja Gornja Podstrana.

Na ovakav način i dalje se omogućava doprinos povećanju kvalitete života teže zapošljivih žena, što podrazumijeva smanjenje nezaposlenosti te njihova pozicija u obitelji i zajednici. Pružanjem pomoći 90 krajnjih korisnika i dalje će se poticati prevencija prerane institucionalizacije, a samim time se poboljšava i kvaliteta života krajnjih korisnika, pružajući im podršku u svakodnevnom životu.

Projekt “Zaželi” je najiščekivaniji i najpoznatiji projekt među svim našim mještanima.

Općina Podstrana je na samom početku prepoznala da je to nešto što je jako važno i korisno, kako za općinu, tako i za cjelokupno društvo. Kroz ove tri faze odazvalo se mnogo ljudi, potrebe su zaista velike, pogotovo kod zapošljavanja žena koje su ranjiva skupina iznad 50 godina, a isto tako broj korisnika se u svakoj fazi povećava jer su prepoznali značaj ovog projekta.

Rezultati ovog projekta su konkretni i trenutni, i svi sudionici na projektu su veoma zadovoljni.

Back To Top Skip to content