skip to Main Content

Izložba “Volim baku i djeda”

EU projekt „Aktivna i kvalitetna starost“

POZIV IZLOŽBA „VOLIM BAKU I DJEDA“

Izložba dječjih likovnih i literarnih radova “Volim baku i djeda” u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost” u prostorijama Ustanove dom Vita, Pavićeva 1, Podstrana od 14.02.2022. do 18.02.2022 od 15:00  do 19:00 sati.

Svojim radovima će izložbi u Podstrani pridonijeti djeca iz tri vrtića, koja će raznim tehnikama izraditi likovne radove na temu ljubavi prema baki i djedu u duhu nadolazećeg Valentinova. Ljubav ne mora biti samo romantična, ljubav je i topli pogled, osmijeh i poučna priča bake ili djeda.

Pozivamo Vas da posjetite izložbu, te vidite kako djeca predškolske dobi doživljavaju starije osobe iz svoje okoline. Nadamo se da će nas iskrena ljubav i trud djece potaknuti da promislimo o položaju starijih osoba u društvu i u konačnici da obratimo pozornost na starije osobe iz naše okoline, te im baš kao i djeca istinski posvetimo dio svog vremena i učinimo da osjete pripadnost i toplinu lijepe riječi.

Cilj izložbe je da osvijestimo javnost o važnosti međugeneracijske suradnje djece i pripadnika treće dobi, odnosno starijih osoba. Takav odnos djeci omogućava međugeneracijsko učenje, prijenos tradicijskih vrijednosti i moralnih načela. Bake i djedovi unucima predstavljaju značajne izvore obiteljske povijesti, tradicije i baštine, oni su svjedoci prošlosti. Također, uključenost u život baka i djedova, kod djece doprinosi razvijanju pozitivnih stavova prema starijoj populaciji.

Kontakt osoba:
Kristina Rajić, suradnica u projektu “Aktivna i kvalitetna starost”
Kontakt: 091-444-0976, email: k.rajic94@gmail.com

Unaprijed zahvaljujemo!

Back To Top Skip to content