skip to Main Content

Izlet u Šibenik u sklopu projekta Korak po korak

U sklopu projekta Korak po korak (UP.02.2.2.15.0060) koji provodi Općina Podstrana 27. studenoga 2021. godine organizirali smo izlet u Šibenik.

Naš mobilni tim je zajedno s korisnicima, djecom i odraslim osobama s invaliditetom, posjetio kulturne znamenitosti grada Šibenika i  prošetao ulicama grada.

Kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji:

Pozitivni učinci putovanja su beskonačni – kulturna iskustva, pejzaži koji ostavljaju bez daha, nove avanture, jačanje prijateljskih veza i odnosa su samo neki od njih..

Mogućnost da ponudite ova iskustva djeci od najranijih dana igra veoma važnu ulogu u njihovom razvoju. Istraživanja su pokazala da su djeca koja redovito odlaze na izlete i putovanja uspješnija u školi, spremnija na učenje i usvajanje novih znanja i vještina.

Život je mnogo drugačiji na putu i/ili izletu –  tjera nas da se maknemo od dnevnih navika. Putovanja i izleti pomažu djeci i osobama s invaliditetom da prihvate nove uloge kroz donošenje odluka i razvoj vještina.

Na primjer, ukoliko ohrabrite djecu da spakiraju svoje stvari  to će im pomoći da nauče vrijednost pakiranja  i organiziranja, donošenje odluka i prihvaćanje odgovornosti za osobne stvari.

EU projekt Korak po korak financiran je bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.997.520,00  kuna (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda) u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru ITU mehanizma namijenjenog za financiranje projekata Urbane aglomeracije Split (UAS).

Projekt Korak po korak ima za cilj razviti i proširiti dostupnost izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za najranjivije skupine društva na području Općine Podstrana i Urbane aglomeracije Split kako bi se smanjila socijalna isključenost i prevenirala institucionalizacija najranjivijih skupina u društvu.

Ovim putem pozivamo sve roditelje djece s teškoćama u razvoju i OSI koji su zainteresirani za sudjelovanje na projektnim aktivnostima (organiziranim radionicama – dekupaž, glazbene radionice, radionice čitanja i pisanja i sl. te izletima)  da se jave Ivani Carev Seneberg (voditeljica projekta, kontakt 099 517 7823, email ivana.seneberg@podstrana.hr) i Danieli Ljušanin (socijalna mentorica, kontakt 097 665 3783).

Back To Top Skip to content