skip to Main Content

Svečano otvoren terenski ured druge policijske postaje

U Općini Podstrana, na adresi Davora Jurasa 2 – Strožanac, 15. prosinca svečano je otvoren terenski ured druge policijske postaje. Ključeve ureda načelniku PU splitsko-dalmatinske, Slobodanu Marendiću uručio je Mijo Dropuljić, načelnik Općine Podstrana.

Načelnik Općine Podstrana, Mijo Dropuljić istaknuo je kako je sigurnost građana, ali i gostiju koji izabiru Podstranu za boravak ljeti, na prvom mjestu, te navodi kako se osnivanjem ureda policijske postaje šalje poruka građanima da je njihova sigurnost najveći prioritet.

Zadovoljstvo zbog otvaranja ureda ne skriva ni načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić. Istaknuo je kako nisu u mogućnosti formirati policijsku postaju niti ispostavu, ali su u mogućnosti približiti se građanima tamo gdje imaju potrebu izravne komunikacije. S obzirom da je Općina Podstrana osjetila potrebu unaprijediti sigurnosni kontakt na svom području, dobili su priliku da u jednom korektnom uredskom prostoru dobiju ured za dio policijskih poslova.

Policijski ured imat će radno vrijeme u koje će građanima biti dostupne informacije o stanju kriminaliteta, preventivnim mjerama i aktivnosti policije, kao i nejasnoćama koje građane zanimaju.

Nesporno je da će novi ured policijske postaje rezultirati povećanjem sigurnosti i javnog reda i mira na području Podstrane, a Policija ima ključnu ulogu u osiguranju tih vrijednosti, kroz zaštitu života, slobode, imovine i sigurnosti svih građana.

Back To Top Skip to content