skip to Main Content

Promocija projekta ECOMAP tijekom Sealogy konferencije

Predstavnici Općine Podstrana sudjelovali su na Sealogy konferenciji 18. – 19.11.2021. godine održanoj u Ferrari. Tijekom konferencije održana su 4 seminara u okviru ECOMAP projekta:

  1. “Pametne metodologije za ispunjavanje naznaka Europskog zelenog dogovora: ekološka tranzicija u lučkim gradovima”
  2. “Bioraznolikost i strane vrste između mora i obalnog područja: korištenje i održavanje prirodnog okoliša”
  3. “Procesi usklađivanja odozdo prema gore za lokalni razvoj: predstavljanje radnih skupina ECOMAP-a uspostavljenih u talijanskim regijama”
  4. “Vodni otisak: svijest u upravljanju vodom i njenom potrošnjom”

SEALOGY® promiče, širi trendove, inovacije i dobre prakse korištenja morskih resursa, u potpunosti u skladu sa zaštitom i očuvanjem morskog ekosustava i održivog razvoja. Konferenciju je posjetilo 3250 prijavljenih sudionika iz 20 različitih zemalja. Na više od 80 inicijativa za konferencije sudjelovalo je 380 govornika s međunarodnom reputacijom i 845 sudionika povezanih online s raznim konferencijama u hibridnom obliku.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici značajnih institucija: Europske komisije, lokalnih, regionalnih i nacionalnih talijanskih vlasti, tehničari, stručnjaci, istraživači i dionici na temu relevantnih i aktualnih pitanja Plave ekonomije.

Tijekom konferencije predstavljen je projekt ECOMAP i Općina Podstrana svim zainteresiranim posjetiteljima i predstavnicima talijanskih medija. Podijeljeni su promo materijali Turističke zajednice Općine Podstrana u svrhu promidžbe Podstrane kao atraktivne turističke destinacije.

Projekt ECOMAP – Ekološki održivo upravljanje marinama i turističkim lukama, doprinosi cilju eko-ravnoteže i eko-učinkovitosti dijeljenjem novih vrsta planiranja za održivost luka i marina u talijanskom i hrvatskom Jadranskom moru kroz: inovativne metodologije, ulaganja u alate i malu infrastrukturu te obrazovanje osoblja i uključenih strana. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG ITALY-CROATIA.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Podstrana.

Back To Top Skip to content