skip to Main Content

Natkriveni prostor za oproštaj na groblju Ban

Načelnik Mijo Dropuljić obišao je radove na izgradnji natkrivenog prostora za oproštaj na groblju Ban. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom.

Proširenjem Groblja Ban i povećanjem kapaciteta za smještaj pokojnika, mjesno groblje je dobilo jednu prepoznatljivu arhitekturu i krajobraznu vizuru. Uz povećanje kapaciteta samog groblja podigla se i razina usluga a samim time i potreba za dodatnim sadržajima i prostorima.

Riječ je o dijelu groblja sa sjeverne strane mrtvačnice i kapelice, a sami prostor za oproštaj predstavlja zapravo natkrivenu crkvu na otvorenom za vjerske obrede odnosno vanjski prostor za oproštaj preminule osobe. Tlocrtna površina prostora je 400 m2, a krovna konstrukcija je čelična sa oblogama od prirodnog materijala.

Nakon uspješno provedene javne nabave, započelo se s izvođenjem radova u ožujku 2024. godine, a dovršetak radova predviđen je u rujnu 2024. godine.

Ugovorena vrijednost projekta iznosi oko 500.000,00 eura s PDV-om.

Kako bi prostor bio u potpunosti funkcionalan, izrađen je i idejni projekt nove pristupne prometnice Groblju Ban (Težačka ulica), te je u tijeku ishođenje lokacijske dozvole.

 

Back To Top Skip to content