skip to Main Content

Općina Podstrana nagrađuje najuspješnije učenike od 5. do 8. razreda

Od ove godine Općina Podstrana kreće u nagrađivanje najuspješnijih učenika osnovne škole Strožanac. Naime, načelnik Mijo Dropuljić došao je na ideju da dodatno stimulira i nagradi trud i napor koji ulažu učenici u svojim svakodnevnim školskim izazovima. Stoga je odlučio najuspješnije učenike od 5. do 8. razreda nagraditi novim biciklom. Na taj način želi poručiti svim učenicima kako se trud i zalaganje itekako isplate, a odlukom da nagrada bude baš bicikl želi poručiti koliko je važan i zdrav način života.

Jučer je osobno posjetio prodavaonicu u kojoj su kupili bicikle kako bi se uvjerio u njihovu kvalitetu.

U suradnji s Odborom za školstvo i predškolski razvoj, na čelu s profesorom Ivanom Grbavcem razradili su kriterije prema kojima će svaka smjena izabrati četiri najbolja učenika (po jednog najboljeg u svojoj generaciji – od 5. do 8. razreda) koji će biti nagrađeni. Ukupno će podijeliti 8 bicikala.

U obzir će se uzimati samo učenici uzornog vladanja i bez pedagoških mjera. Prosjek 5.0 donosi najviše bodova, ali se boduju i prosjeci od 4.5 do 5.0. Također, bodove donosi i jedno od prva 3 mjesta na individualnom državnom natjecanju, a ako bude više učenika s istim brojem bodova gledaju se i prosjeci prethodnih razreda.

Bicikle će najboljim učenicima osobno uručiti na dan podjela svjedodžbi.

Na ovaj način načelnik Mijo Dropuljić još jednom ističe koliko je važno ulaganje u mlade i koliko potiču njihovu izvrsnost.

Back To Top Skip to content