skip to Main Content

Oglas za prijam Namještenik/-ica za održavanje javnih površina i groblja

Upravitelj Vlastitog pogona Općine Podstrana, na temelju članka  29.  i članka 116. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (”Narodne novine” broj: 86/08, 61/11, 4/18, 112/19) raspisuje:

OGLAS ZA PRIJAM
NAMJEŠTENIK/-ICA ZA ODRŽAVANJE JAVNIH POVRŠINA I GROBLJA

u Općinu Podstrana, Vlastiti pogon, na radno mjesto Namještenik/-ica za održavanje javnih površina i groblja, 1 izvršitelj (m/ž) na određeno vrijeme od 6 (šest) mjeseci, na nepuno radno vrijeme u trajanju od 3,5 h dnevno, odnosno 17,5 h tjedno, zbog poslova čiji se opseg privremeno povećao, uz probni rad u trajanju od 2 (dva) mjeseca.

OPĆI UVJETI

– punoljetnost,
– hrvatsko državljanstvo,
– zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta.

POSEBNI UVJETI:

– srednja stručna sprema,

Natjecati se mogu kandidati oba spola, sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova (”Narodne novine” broj 82/08, 69/17), a izrazi koji se koriste u ovom natječaju za osobe u muškom rodu, uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.

U službu ne može biti primljen kandidat za čiji prijam postoje zapreke iz članka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (”Narodne novine” broj 86/08, 61/11, 4/18, 112/19).

Kandidati koji imaju pravo prednosti kod prijma u službu prema posebnom zakonu, dužni su u prijavi na oglas pozvati se na to pravo i imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno odredbi članka 101. i 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (”Narodne novine” broj: 121/17, 98/19), uz prijavu na oglas dužni su u svrhu ostvarivanja prava prednosti pri zapošljavanju dostaviti dokaze iz članka 103. stavka 1. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju navedeni su na internetskoj stranici  Ministarstva uprave:

https://uprava.gov.hr/o-ministarstvu/ustrojstvo/uprava-za-sluzbenicke-odnose/zaposljavanje/prednost-pri-zaposljavanju/738

Kandidati pripadnici nacionalne manjine imaju pravo pozvati se na prednost pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (”Narodne novine” broj: 155/02, 47/10, 80/10, 93/11), bez obveze dostavljanja dokaza o pripadnosti nacionalnoj manjini.

Prijavi na oglas potrebno je priložiti slijedeće:

  • životopis,
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (izvornik ili preslik osobne iskaznice, putovnice ili domovnice),
  • dokaz o stečenoj stručnoj/školskoj spremi (izvornik ili preslik svjedodžbe),
  • dokaz o radnom stažu (elektronički zapis o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje),
  • izjavu o nepostojanju zapreka iz članka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi,
  • uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi istražni ili kazneni postupak, ne starije od 6 (šest) mjeseci od dana objave oglasa (izvornik ili preslik),
  • uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja kandidat po obavijesti o izboru, a prije donošenja rješenja o prijmu.

Osoba koja uz prijavu priloži dokumente u kojima osobni podaci nisu istovjetni dužna je dostaviti i dokaz o njihovoj promjeni (npr. izvadak iz matice vjenčanih).

Prijava ili životopis moraju biti vlastoručno potpisani. Preslike traženih priloga ne moraju biti ovjerene, a izabrani kandidati su prije donošenja rješenja o prijmu dužni dostaviti na uvid originalne dokumente.

Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati, niti će podnositelji nepotpunih prijava biti pozivani na dopunu prijava.

Kandidati koji ne ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa o tome će biti obaviješteni pisanim putem.

Natječajni postupak obuhvaća obveznu provjeru znanja i sposobnosti kandidata bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se primaju putem pisanog testiranja i intervjua.

Na prethodnu provjeru mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa.

Na web – stranici: https://www.podstrana.hr  dostupan je opis,  podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava, kao i podaci o prethodnoj provjeri sposobnosti kandidata, te ostale informacije o  postupku. Na web – stranici, te na oglasnoj ploči Općine Podstrana bit će objavljeno vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere.

Prijave na oglas podnose se na adresu: Općina Podstrana, Trg dr. Franje Tuđmana 3, 21312 Podstrana,  s naznakom „Prijava na oglas – Namještenik/-ica za održavanje javnih površina i groblja“  u roku 8 (osam) dana od dana objave Oglasa na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

O rezultatima odabira kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Upravitelj:
Josip Vrdoljak, ing.prom.

KLASA:   112-03/24-01/02
URBROJ: 2181-39-07-1-24-01

Podstrana, 26. veljače 2024. godine

Back To Top Skip to content