skip to Main Content

Izgradnja novog kanalizacijskog cjevovoda na obalnom pojasu u Grljevcu

Načelnik Mijo Dropuljić zajedno sa predstavnicima tvrtke izvođača radova, obišao je radove na izgradnji novog kanalizacijskog cjevovoda na obalnom pojasu u Grljevcu.

Riječ je o radovima u sklopu „Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Split – Solin“. Zadovoljan sje dinamikom kojom se izvode radovi, a predviđeni rok završetka na obalnom pojasu je krajem ove godine, s tim da će radovi biti obustavljeni tijekom turističke sezone.

Osim kanalizacijskog cjevovoda na obalnom pojasu u Grljevcu i Grbavcu, u sklopu ovog projekta izgraditi će se i novi vodoopskrbni i kanalizacijski cjevovod za Gornju Podstranu.

Na području Općine Podstrana ovim projektom izgradit će se 6.248 metara kanalizacijskih cjevovoda, 6.062 metara vodoopskrbnih cjevovoda, 6.185 metara kabelske kanalizacije za sustav daljinskog nadzora i upravljanja, dvije kanalizacijske crpne stanice, četiri vodospreme te pet vodoopskrbnih crpnih stanica. Ujedno, sanirat će se i 2.133 metara kanalizacijske mreže, a stanovnici će dobiti 204 novih kanalizacijskih i vodovodnih priključaka.

Vrijednost radova na području Općine Podstrana iznosi 14,7 milijuna eura s PDV-om.

Back To Top Skip to content