skip to Main Content

Potpisan kolektivni ugovor za radnike Javne vatrogasne postrojbe Općine Podstrana

U prostorijama Općine Podstrana potpisan je Kolektivni ugovor za radnike Javne vatrogasne postrojbe Općine Podstrana, između Općine Podstrana, Podružnice sindikata i Javne vatrogasne postrojbe Podstrana.

Načelnik Mijo Dropuljić izrazito je zadovoljan što su nakon nekoliko mjeseci razgovora, pregovora i usklađivanja, napokon dočekali trenutak potpisivanja dokumeta koji jamči poboljšanje financijsko-materijalnih uvjeta profesionalnih vatrogasaca, ali također predstavlja i jednu dodatnu sigurnost.

Potpisivanjem Kolektivnog ugovora uskladili su se s Pravilnikom o klasifikacijskim radnim mjestima profesionalnih vatrogasaca.

Načelnik Mijo Dropuljić istaknuo je kako je jako zadovoljan radom Javne vatrogasne postrojbe na čelu sa zapovjednikom Markom Bešlićem i radom DVD-a na čelu sa zapovjednikom Nikolom Bakotom. Ističe kako je suradnja između JVP-a i DVD-a na zavidnoj razini, a tu suradnju kao i suradnju sa Općinom Podstrana poticati će i u budućnosti.

Ovim putem zahvalio se i predstavnicima Sindikata policije Hrvatske kojeg zastupa g. Marko Milić i predstavniku podružnice sindikata JVP Podstrana g. Luki Bakoti na konstruktivnom i partnerskom razgovoru, gdje su usuglasili sve detalje na dobrobit profesionalnih vatrogasaca.

Da je riječ o velikom danu za vatrogasce iz Podstrane potvrdio je i g. Marko Milić, koordinator za vatrogastvo iz Sindikata policije RH, koji je rekao kako je ovo jedan od najvažnijih datuma u povijesti vatrogastva Općine Podstrana, te da mora napomenuti kako su predstavnici Općine Podstrana, na čelu s načelnikom Mijom Dropuljićem, pokazali visoku razinu razumijevanja i važnosti za vatrogasnu postrojbu što se vidi kroz sve dogovoreno.

Istaknuo je kako je potpisivanje ovog kolektivnog ugovora iznimno značajno, ponajprije, jer je prepoznata važnost vatrogasnog sustava, vatrogasaca i njihove uloge u društveno – gospodarsko – sigurnosnom okruženju općine Podstrana a potom, poslana je i snažna poruka zajedništva, suradnje, razumijevanja i međusobnog uvažavanja koje za rezultat ima iznalaženje rješenja u najtežim situacijama na obostrano zadovoljstvo u interesu građana i stanovnika općine Podstrana.

Novim kolektivnim ugovorom značajno su poboljšana materijalna prava radnika u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Podstrana, plaće vatrogasaca sada su u cijelosti usklađene sa Pravilnikom o klasifikaciji radnih mjesta profesionalnih vatrogasaca, mjerilima za njihovo utvrđivanje i koeficijentima složenosti poslova te s materijalnim pravima za državne službenike i namještenike.

Kolektivnim ugovorom dodatno su povećana materijalna prava radnika kroz dodatke na plaću, ugovaranje Božićnice i regresa, Uskrsnice, naknade za topli obrok, povećanje jubilarnih nagrada, dara za djecu i ostalog.

Potpisivanjem Kolektivnog ugovora zadovoljan je i zapovjednik JVP Podstrana g. Marko Bešlić koji je još jedan put istaknuo kako je kolektivni ugovor usklađen sa Pravilnikom o klasifikaciji radnih mjesta profesionalnih vatrogasaca koji je donijela Hrvatska vatrogasna zajednica i potpisao glavni vatrogasni zapovjednik g. Slavko Tucaković kojem su se zahvalili u više prilika. U njemu su sadržana i zastupljena sva financijsko-materijalna prava radnika, od rada nedjeljom, rada blagdanom, prekovremenog rada, te drugih raznih benefita. Zahvalio je i načelniku na bezrezervnoj podršci od prvog dana i predsjednici vijeća gđi. Silvani Aljinović, te kolegama iz Sindikata policije RH g. Miliću i g. Bakoti.

Načelnik Mijo Dropuljić na kraju je još dodao kako su vatrogasci Podstrane uvijek na usluzi mještanima, te da su jedina prava vojska koja je u svakom trenutku spremna reagirati i pomoći, a na tome im se od srca zahvaljuje.

Back To Top Skip to content