skip to Main Content

Načelnik zaželio svim učenicima, roditeljima i profesorima sretan i uspješan početak školske godine, uz brojne subvencije

Načelnik zaželio svim učenicima, roditeljima i profesorima sretan i uspješan početak školske godine, uz brojne subvencije – osnovnoškolcima besplatni radni materijali i javni prijevoz za izvannastavne aktivnosti, a svim srednjoškolcima besplatan javni prijevoz

Dragi roditelji i učenici,

U ponedjeljak počinje nova školska godina, stoga vam želim puno sreće i uspjeha, posebice našim prvašićima koji će po prvi puta sjesti u školske klupe. Razdoblje pred vama je posebno. U školskim klupama steći ćete nova znanja i stvoriti nova prijateljstva, zbog čega je školsko doba značajno i posebno lijepo u životu svakog čovjeka.

Želim vam da budete izvrsni u učenju i ispunjavanju zadataka koje će pred vas postaviti vaši učitelji, nastavnici i profesori, kojima ovim putem želim puno uspjeha u poslu koji obavljaju s mnogo ljubavi i predanosti.

Želim vam da budete dobri učenici i da uživate ne samo u učenju već i u druženju, sklapanju novih prijateljstava i ostalim aktivnostima koje vas očekuju u školskim danima ispred vas.

Pred roditeljima, nastavnicima i profesorima, koji imaju jednu od najljepših, najplemenitijih, ali i najodgovornijih uloga u životu je također težak i odgovoran zadatak u kojem će, vjerujem, biti uspješni. Neka nova školska godina svima bude na radost i zadovoljstvo sa što više sretnih i uspješnih dana u školskim klupama.

I ove godine, uz besplatne udžbenike koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Općina Podstrana je osigurala i kupnju dodatnih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke, radne kutije i sl.) svim osnovnoškolcima, čija vrijednost iznosi oko 75.000,00 eura s PDV-om. Osim udžbenika i radnih materijala Općina Podstrana osigurala je i pravo na besplatan javni prijevoz osnovnoškolcima koji pohađaju izvannastavne aktivnosti.

Za naše srednjoškolce osigurali smo sufinanciranje kupnje udžbenika iznosom od 133,00 eura po učenika, a za tu svrhu biti će osigurano oko 60.000,00 eura. Osim sufinanciranja udžbenika svim srednjoškolcima sa područja Podstrane biti će osiguran i besplatan javni prijevoz.

Puno sreće svim našim učenicima, a uvaženim nastavnicima i profesorima, ravnateljima te roditeljima želim puno uspjeha, strpljenja i ustrajnosti u danima koji su ispred nas.

Back To Top Skip to content