skip to Main Content

Biciklističko – pješačka staza na obalnom području u sv. Martinu

Načelnik g. Mijo Dropuljić obišao je dovršene radove na sanaciji još jedne dionice obalne šetnice u Sv. Martinu – faza II, u duljini oko 420 m.

Minimalna širine šetnice iznosi 3.20 m, a na mjestima je dosta šira, ovisno o uvjetima na terenu i stanju postojeće oštećene šetnice. Uređenjem staze omogućen je prolazak interventnih i dostavnih vozila, a zajednička biciklističko – pješačka staza se izvodi završnom obradom u izvedbi pranog kulira na pješačkoj stazi, odnosno završnom obradom četkani beton na biciklističkoj stazi.

Do sada je sanirano ukupno oko 1750 m biciklističko-pješačke staze koja je u kontinuitetu od okretišta u Mutograsu do potoka Vinine u Sv. Martinu. Uz biciklističko-pješačku stazu posađeno je oko 150 stabala tamarisa. Nažalost, na zadnjem dijelu nisu uspjeli posaditi tamarise jer je počela turistička sezona, pa će se to učiniti na jesen.

U sklopu šetnice postavljeno je i 5 pametnih klupa.

Vrijednost investicije ove dionice iznosi oko 180.000,00 eura s PDV-om, dok ukupna vrijednost svih dionica, ukupne duljine oko 1750 m, iznosi oko 1.000.000,00 eura s PDV-om. Šetnica je sufinancirana od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, te Splitsko-dalmatinske županije u iznosu oko 425.000,00 eura, a ovom prilikom im se zahvaljujemo.

Svim našim mještanima i posjetiteljima želimo ugodnu šetnju i vožnju biciklom.

Po završetku turističke sezone nastavlja se sa sanacijom još tri dionice biciklističko-pješačke staze, ukupne duljine oko 1300 m.

Back To Top Skip to content