skip to Main Content

Podstrana dobila prvu punionicu za električna vozila

Dovršeni su radovi na postavljanju prve punionice za električna vozila koja se nalazi na parkingu Petrićevo.

Općina Podstrana je u suradnji s HEP-om realizirala projekt postavljanja punionice za električna vozila, a sve je dio je projekta eMOBILNOST kojega HEP provodi s ciljem poticanja korištenja električne energije iz obnovljivih izvora kao pogonskog goriva za električna vozila s obzirom na konstantan rast prodaje i korištenje električnih automobila, ali i uvažavajući energetsku strategiju Europske unije.

Na punionici je moguće istodobno punjenje dvaju vozila, s načinom punjenja AC mod3 tipe2, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu.

Na ovaj način nadopunjuje se postojeća mreža punionica te se tako pružaju uvjeti za daljnji razvoj hrvatskog turizma i svim korisnicima električnih automobila komforno i nesmetano putovanje, pri čemu se općina Podstrana pozicionira kao suvremena i ekološki osviještena turistička destinacija. Ovaj projekt klasičan je primjer izvrsne suradnje Općine Podstrana i Hrvatske elektroprivrede na obostranu “Zelenu” korist jer budući razvoj Podstrane počiva na zelenim tehnologijama i na ekološki prihvatljivim rješenjima, a ovo je najbolji mogući pomak u tom smjeru.

Back To Top Skip to content