skip to Main Content

Ekološka akcija čišćenja podmorja u Podstrani

U subotu je načelnik Mijo Dropuljić sudjelovao u ekološkoj akciji čišćenja obalnog područja u Podstrani. Općina Podstrana u suradnji s REK Podstrana organizirala je drugu ekološku akciju na obalnom području Podstrane, kao dio projekta prekogranične suradnje RESISTANCE. Prva eko akcija provedena je u listopadu prošle godine koju je podržalo 55 ronioca tijekom koje je prikupljeno oko 1 t otpada (auto guma, staklenih i plastičnih boca, vrša, željeza i drugog otpada). Sav izvađeni otpad vrijedni volonteri Podstrane su razvrstali i odložili u reciklažno dvorište.

Jučerašnjom eko akcijom očišćen je drugi dio podmorja Podstrane, od okretišta u Mutograsu do Porta u Svetom Martinu. Nije pronađeno puno otpada što dokazuje da je naše podmorje čisto, a tome pridonose i učestale ekološke akcije koje se provode diljem Podstrane.

Čišćenjem obalnog područja doprinosimo očuvanju morskog eko sustava koji je sve više ugrožen morskim otpadom, te ujedno pripremamo našu obalu za nadolazeću turističku sezonu kako bismo i dalje ostali poželjna turistička destinacija.

Općina Podstrana jučerašnju eko akciju sufinancira europskim sredstvima, ali svakako je za istaknuti da i vlastitim sredstvima podržavamo ovakve projekte i programe kojima doprinosimo zaštiti okoliša i očuvanju Jadrana.

Vrijednost projekta Resistance iznosi oko 600.000 eura, Općina Podstrana je nositelj i koordinator, a provodi se u suradnji sa 7 talijanskih i hrvatskih partnera. Vrijednost navedene dvije ekološke akcije je oko 10.000 eura.

Back To Top Skip to content