skip to Main Content

Dovršena sanacija još dvije dionice obalne šetnice

Dovršena je sanacija još dvije dionice obalne šetnice. Prva dionica je na području Mutograsa u ukupnoj duljini oko 750 m, a druga se nastavlja na nju i prelazi na područje Sv. Martina do Porta don Petra Cara, u duljini oko 550 m.

Minimalna širina šetnice iznosi 3.20 m, a na mjestima je dosta šira, ovisno o uvjetima na terenu i stanju postojeće oštećene šetnice. Uređenjem staze omogućen je prolazak interventnih i dostavnih vozila a zajednička biciklističko – pješačka staza se izvodi završnom obradom u izvedbi pranog kulira na pješačkoj stazi, odnosno završnom obradom četkani beton na biciklističkoj stazi.

Duž cijele dionice šetnice posađeno je 150 stabala tamarisa.

Ukupna vrijednost investicije navedene dvije dionice iznosi oko 715.000 eura s PDV-om, sufinancirano od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Splitsko – dalmatinske županije u iznosu oko 375.000 eura, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Nastavno na izvedeno, u tijeku je izvedba dionice radnog naziva Sv. Martin faza II ukupne duljine oko 420 m, a planirani rok završetka radova je do kraja svibnja ove godine.

Back To Top Skip to content