skip to Main Content

Završna konferencija projekta „Ponovno zaželimo zajedno“

U utorak, 21. ožujka  2023. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Općine Podstrana je održana završna konferenciju projekta „Ponovno zaželimo zajedno“.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu, gospodarstvo, društvene djelatnosti i EU fondove Općine Podstrana, gđa Marija Šošić pozdravila je sve prisutne,  a potom je  Voditeljica provedbe projekta, gđa Branka Jovanović,  održala prezentaciju o ostvarenim ciljevima projekta.

Zahvaljujući ovom projektu vrijednom 740.000,00 kuna, koji je financiran u 100% iznosu (85% sredstvima  Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020  a 15 % iz državnog proračuna RH), bilo je zaposleno 15 žena koje su pružale potporu i podršku starijim i nemoćnim osobama s područja općine Podstrana.

Općina Podstrana, kao nositelj projekta, s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područna služba Split i Centrom za socijalnu skrb Split, privela je kraju projekt koji je postigao svoj cilj i omogućio pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena,  što ujedno podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika.

Projekt je trajao  8 mjeseci te je u okviru istog zaposleno 15 žena na razdoblje od 6 mjeseci.

Svaka od zaposlenih žena pružala je potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika. Žene su pružale pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brizi o higijeni i osobnom izgledu, socijalnoj integraciji, pomoći u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanju podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanju u društvo, pratnji  u različitim socijalnim aktivnostima i drugim poslovima vezanim uz skrb o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Kroz projekt je prošlo 95 krajnjih korisnika, odnosno osoba starije dobi i nemoćnih osoba uključujući osobe s invaliditetom.

Ovim projektom potaknuta je  socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Projektom su iznimno zadovoljni svi sudionici: Općina Podstrana, zaposlene žene i krajnji korisnici te se svi nadaju i četvrtoj fazi Programa zapošljavanja žena – Zaželi

Za ovu priliku organiziran je i prigodni domjenak.

Back To Top Skip to content