skip to Main Content

Čestitka načelnika

Dragi mještani općine Podstrana,

okupljamo se i ove godine pred Isusom u jaslicama. Isusu tek rođenome dolazimo s onim što je u našem srcu, s onim što jesmo. Stoga se ne bojmo doći večeras, sutra pred Isusa, ne sa zlatom, tamjanom ili smirnom, već dođimo sa svojom obitelji; dođimo s otvorenim srcem i u njemu napravimo topli dom malom Isusu.

Zamijenimo sjaj trgova i štandova sjajem ljubavi jednih prema drugima. Pomolimo se jedni za druge. Zamijenimo zavist i mržnju dobrotom i ljubavi. Pokažimo da smo zaista djeca Božja.

Pa ako i ne primimo nijedan dar, primili smo Božić. Isus, tek rođeni, najdragocjeniji je božićni dar. Božić počinje kada ga primimo, kada sebe, svoj život promišljamo kao dar od Boga. I ovog Božića Isus jednako želi doći svakom čovjeku, roditi se u njegovom srcu.
Dopustimo i mi Isusu da praznine našeg života ispuni pravim smislom, da hladnoću našeg srca ugrije toplinom svoje ljubavi, a našu osamljenost obogati svojom prisutnošću. Hrvatski je Božić, bez obzira kako bilo teško, uvijek bio radostan događaj jer smo ga slavili ispunjeni vjerom. Takav vam Božić želim, čestit i radostan.

Neka Svjetlo Isusova rođenja prosvijetli i ogrije svaki dom, donese svima mir i ljubav, te radošću ispuni sva srca!

Od srca Vam želim čestit Božić te sretnu, ispunjenu i blagoslovljenu novu 2023. godinu, u kojoj nastavljamo zajedno, ponekad malim i ne baš lakim koracima, no nikada uzaludnim.

Vaš načelnik Mijo Dropuljić

Back To Top Skip to content