skip to Main Content

Postavljene kamere za nadzor brzine na četiri lokacije u Podstrani

Općina Podstrana u suradnji s PU Splitsko-dalmatinskom postavila je kamere za nadzor brzine na četiri lokacije u Podstrani (Sveti Martin, Grbavac, Grljevac i Poljička cesta). Peta lokacija za postavljanje kamere je u Mutograsu, a ta kamera biti će postavljena od strane MUP-a.

Osim nadzora brzine, putem fiksnih kamera mogu se utvrđivati i prekršaji nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa, te mnogi drugi prekršaji.

Općina Podstrana i PU Splitsko – dalmatinska odlično surađuju na provođenju preventivnih akcija suzbijanja brzine i loših navika vozača. Svrha postavljanja sustava nadzora brzine kretanja vozila u prometu je povećati oprez vozača i sprječavanje brze vožnje obzirom da je neprilagođena i nepropisna brzina jedan od glavnih razloga prometnih nesreća i to onih s najtežim posljedicama.

Postavljanje kamera financirano je proračunskim sredstvima Općine Podstrana.

Načelnik gosp. Mijo Dropuljić moli sve vozače da poštuju ograničenja brzine i prometne propise, radi sigurnosti mještana a posebno djece, te svih ostalih sudionika u prometu.

 

Back To Top Skip to content