skip to Main Content

Općina Podstrana u 2022./2023. akademskoj godini odobrila 88 stipendija!

Sukladno odluci načelnika, g. Mije Dropuljića, ove je godine Općina Podstrana provela Natječaj za dodjelu stipendija prema novim uvjetima kojima se posebno stavio naglasak na deficitarna zanimanja za koja je studentima bilo potrebno ostvariti nešto blaže kriterije nego za ostala zanimanja. Također, studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja bit će nagrađeni i malo izdašnijim iznosima stipendije za ovu akademsku godinu.

Novim pravilima natječaja nisu ostali zakinuti ni studenti koji se obrazuju za ostala zanimanja jer su i njima blaži kriteriji ove godine te se bolji prosjek stipendira većim iznosom nego prije.

Općina Podstrana je tako, u proračunu za 2023. godinu, osigurala značajniji iznos sredstava u odnosu na prethodne godine. U odnosu na tekuću 2022. godinu, na stipendije će se utrošiti dvostruko veći iznos u 2023. godini.

Nakon obrade svih pristiglih prijava, pravo na stipendiju u akademskoj 2022./2023. godini ostvarilo je ukupno 88 studenata. Odobreno je 37 stipendija za deficitarna zanimanja, 48 za ostala zanimanja i 3 stipendije za srednjoškolce.

Na temelju ostvarenih rezultata u prethodnoj akademskoj godini, dodijelit će se 8 stipendija u iznosu od 1.200,00 kn mjesečno, 33 stipendije u iznosu od 1.000,00 kn mjesečno, 25 stipendija u iznosu od 800,00 kn mjesečno i 22 stipendije u iznosu od 500,00 kn mjesečno svima koji su zadovoljili uvjete Natječaja.

Lijepe su to vijesti za naše studente koje dokazuju da Općina Podstrana nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj potencijala.

Čestitamo svim stipendistima!

Napomena:
Trenutno se pripremaju Ugovori te će studenti kojima je odobrena stipendija biti pozvani na svečano potpisivanje.
Back To Top Skip to content