skip to Main Content

Završna konferencija projekta “Zaželimo zajedno”

U utorak, 04. listopada 2022. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Općine Podstrana je održana završna konferenciju projekta „Zaželimo zajedno“.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu, gospodarstvo, društvene djelatnosti i EU fondove Općine Podstrana, gđa Marija Šošić pozdravila je sve prisutne,  a potom je  Voditeljica provedbe projekta, gđa Branka Jovanović,  održala prezentaciju o ostvarenim ciljevima projekta.

Zahvaljujući ovom projektu vrijednom 1.334.700,00 kuna, koji je financiran u 100% iznosu (85% sredstvima  Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020  a 15 % iz državnog proračuna RH), bilo je zaposleno 15 žena koje su pružale potporu i podršku starijim i nemoćnim osobama s područja općine Podstrana.

Općina Podstrana, kao nositelj projekta, s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područna služba Split i Centrom za socijalnu skrb Split, privela je kraju projekt koji je postigao svoj cilj i omogućio pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena.

Projektnim aktivnostima se povećala razina znanja i vještina ciljne skupine kako bi bila konkurentnija na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta. Potaknuta je socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Svaka od zaposlenih žena pružala je potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika. Pomoć su žene pružale u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brizi o higijeni i osobnom izgledu, socijalnoj integraciji, pomoći u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanju podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanju u društvo, pratnji  u različitim socijalnim aktivnostima i drugim poslovima vezanim uz skrb o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Pet žena, pripadnica ciljne skupine, završilo je program dodatnog obrazovanja/osposobljavanja koji je verificiran od strane nadležnog ministarstva te su polaznicama dodijeljene Javne isprave o osposobljavanju.

Dvije žene završile su program za pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s poteškoćama, dvije za cvjećara/aranžera i jedna za računalnog operatera te su time postale konkurentnije na tržištu rada.

Projektom su iznimno zadovoljni svi sudionici.

Dodatnim osposobljavanjem žena osnažio se radni potencijal pripadnica ciljne skupine te su iste postale konkurentnije na tržištu rada, 96 osoba starije životne dobi dobilo je potrebnu pomoć i podršku u svom domu što im  je povećalo razinu kvalitete života.

Za ovu priliku organiziran je i prigodni domjenak.

Back To Top Skip to content