skip to Main Content

Sufinanciranje troškova javnoga prijevoza i kupnje udžbenika za srednjoškolce

I u 2022./2023. školskoj godini Općina Podstrana u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja nastavlja sa sufinanciranjem troškova javnoga prijevoza, kako bi svi srednjoškolci iz Podstrane i dalje imali pravo na besplatnu pokaznu kartu. Općina Podstrana sufinancira cijenu pokazne karte iznosom od 25%, dok preostali iznos od 75% sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Općina Podstrana, također, sufinancira i kupnju udžbenika srednjoškolcima iznosom od 1.000,00 kuna.

Kako bi ostvarili navedena prava, potrebno je:

  • popuniti Zahtjev za pokaznu kartu Adobe Acrobat i Zahtjev za sufinanciranje udžbenika Adobe Acrobat
  • priložiti potvrdu o upisu u srednju školu
  • priložiti kopije osobnih iskaznica oba roditelja (oba roditelja moraju biti prijavljeni u Podstrani, osim ukoliko se radi o jednoroditeljskoj skrbi)
  • svi oni kojima je isteklo važenje osobne iskaznice, a nisu je produžili sukladno uputama Ministarstva unutarnjih poslova za vrijeme trajanja pandemije Covid-19, trebaju priložiti potvrdu o prebivalištu.
  • Kako bi ostvarili pravo na isplatu subvencije za udžbenike, sve dospjele obveze prema Općini Podstrana trebaju biti podmirene.

Sva dokumentacija dostavlja se u Općinu Podstrana, počevši od 02. rujna 2022. godinesvakim radnim danom od 08:00 do 14:00 sati, u Ured načelnika na 1. katu zgrade ili na e-mail: kata.madunovic@podstrana.hr

Back To Top Skip to content