skip to Main Content

Projekt ECOMAP : Ekološki održivo upravljanje marinama i turističkim lukama : Završna konferencija

Projekt ECOMAP
Ekološki održivo upravljanje marinama i turističkim lukama
Završna konferencija
Podstrana, 7. – 8. lipnja 2022. godine

Završna konferencija projekta ECOMAP – Ecosustainable management of marine and tourist ports (Ekološki održivo upravljanje marinama i turističkim lukama) održat će se u srijedu, 08. lipnja 2022. godine u Podstrani u hotelu San Antonio, na adresi Grljevačka ulica 30, s početkom u 09.00 sati.

Projekt ECOMAP, kao vodeći partner u okviru programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska, provodi Općina Podstrana. Tijekom konferencije bit će predstavljeni rezultati projekta koji doprinose zaštiti i poboljšanju kvalitete mora i morskog okoliša marina i lučica uključenih u projekt.

U utorak, 07.lipnja 2022. godine projektni partneri posjetit će područje provedbe projekta te prisustvovati ostvarenju jednog od ciljeva projekta – podizanju Plave zastave na tri lokacije: lučici Špinut te lučici i plaži Strožanac.

Plava zastava je međunarodna iznimno cijenjena turistička oznaka koju brojni turisti uzimaju kao glavni kriterij pri odabiru svoje destinacije ljetovanja. Ona ukazuje na čiste uredne, sigurne i dobro održavane plaže i marine. Predstavlja najpriznatiji model ekološkog odgoja, obrazovanja i obavještavanja javnosti te ujedinjuje turistički sektor i sektor zaštite okoliša na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Podstrana.

 

Back To Top Skip to content