skip to Main Content

Održivi plavi rast u Republici Hrvatskoj

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) s ciljem informiranja te okupljanja i umrežavanja što većeg broja dionika za sudjelovanje u Industrijskoj tranziciji Jadranske Hrvatske, a u okviru projekta B-Blue, organizira konferenciju

Održivi plavi rast u Republici Hrvatskoj
u petak, 29. travnja 2022. od 9.30 sati,
u Hotelu Kolovare, Bože Peričića 14, Zadar.

Konferencija je ujedno prilika poduzećima iz Republike Hrvatske za upoznavanje s projektom B-Blue i Plavim biotehnološkim hubovima  te  lancima vrijednosti na kojima su radile partnerske institucije iz Francuske, Grčke, Italije, Slovenije i Španjolske.

S ciljem transfera znanja, sudionicima će tijekom prezentacije alata razvijenog u okviru projekta B-Blue, biti omogućena online registracija i pridruživanje u ‘Match making tool’ i Marina platformu. Potom će biti detaljno upoznati s metodologijom vezanom uz regionalni lanac vrijednosti PLAVI RAST Jadranske Hrvatske, kao i s planovima i mogućnostima korištenja sredstava i financiranja iz različitih izvora te komparativnim prednostima koje umrežavanje poduzetnika donosi u sektoru Plavog rasta. U okviru događanja bit će organizirani i B2B sastanci.

Konferencija će se održati na hrvatskom jeziku, a zbog izlaganja međunarodnih predstavnika bit će organiziran simultani prijevod.

Za sudjelovanje na konferenciji nema kotizacije niti ograničenja broja sudionika iz jednog poduzeća odnosno institucije. Sudionici sami snose troškove puta i eventualnog smještaja, a registraciju je potrebno izvršiti putem PRIJAVNOG OBRASCA.

Program konferencije možete preuzeti ovdje.

HAMAG-BICRO provodi strateški projekt B-Blue u okviru Prioritetne osi 4. Programa prekogranične suradnje Jačanje upravljanja Mediteranom (Interreg Mediterranean).

Sve dodatne informacije vezane uz konferenciju dostupne su putem elektronske pošte b-blue@hamagbicro.hr

Plavi rast obuhvaća djelatnosti:

  • Biotehnologiju, istraživanje industrijskih enzima u prehrambene svrhe
  • Obnovljive izvore energije: vjetra, sunca, valova, plime i oseke, biogoriva
  • Obalni i pomorski turizam
  • Mineralni izvori
  • Akvakultura
  • I slično

Više na: https://ec.europa.eu/assets/mare/infographics/

Podjela pomorskog turizma (Ćubelić, A., 2020.: Analiza resursa na kojima se zasniva pomorski turizam, str 12.):

– nautički turizam,
– ekološki turizam,
– seoski ruralni turizam,
– vjerski turizam i
– zdravstveni turizam.

Mišljenje na Europsku strategiju za obalni i pomorski turizam: “5. smatra da je za provedbu ove strategije potrebno definirati i proširiti opseg aktivnosti koje se mogu okarakterizirati kao “obalni i pomorski turizam”, i to na način da one ne podrazumijevaju isključivo turizam temeljen na moru i plaži, krstarenja, rekreativno jedrenje, sportsku nautiku i povezane kopnene aktivnosti , već i morske aktivnosti i sportove, poput ronjenja, promatranja divljih životinja i aktivnosti povezanih s jedrenjem i surfanjem, kao i aktivnosti povezane s kulturnim turizmom: otkrivanje baštine i gastronomije, sudjelovanje u kulturnim manifestacijama te upoznavanje ribarskog alata i ribarskih zanata;”

Back To Top Skip to content