skip to Main Content

Podstrana bira biciklu! Poziv na otvorenje sustava javnih bicikala

Pozivamo naše sugrađane na otvorenje sustava javnih bicikala u općini Podstrana, koje će se održati u petak, 8. travnja u 10:00 sati, na Šetalištu hrvatskog branitelja Vladimira Vukovića Vate (obalno područje u Strožancu).

U sklopu projekta „Biraj biciklu!“ u našoj općini se postavljaju dva terminala s ukupno šest električnih i šest klasičnih bicikala. Jedan terminal s tri električna i tri klasična bicikla se postavlja u sklopu parkirališta u blizini biciklističke staze, na obalnom području u Strožancu, a drugi terminal s istim brojem bicikala će biti na lokaciji parkirališta Petrićevo, uz rub ulice Mile Gojsalić, u blizini autobusne stanice i sportskog igrališta.

Naša općina je spremna ušla u realizaciju projekta te smo prvi pripremili i osigurali lokacije za postavljanje terminala s javnim biciklima u sklopu ovog projekta.

Budite jedan od prvih korisnika sustava javnih bicikala u Podstrani, pridružite nam se u petak, 8. travnja u 10:00 sati!

Ukupna vrijednost projekta „Biraj biciklu!“ je 13.609.435,83 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda sa 10.893.396,68 kuna, u sklopu ITU Poziva „Urbana mobilnost – Razvoj sustava javnih bicikala na području Urbane aglomeracije Split“.

Cjelokupan iznos će biti utrošen na nove biciklističke prometnice, izradu studije potencijala razvoja biciklističkih prometnica na području UAS-a i postavljanje 41 novog terminala s ukupno 242 bicikle. Projekt je osmišljen s ciljem bolje povezanosti gradova i općina Urbane aglomeracije Split te se osim na području naše općine i grada Splita – vodećeg partnera u projektu, sustav javnih bicikala širi na područje Trogira, Kaštela, Solina, Klisa, Dugopolja i Dicma.

Back To Top Skip to content