skip to Main Content

IQM Destination PODSTRANA novi iskorak u kvaliteti turizma

Turistička zajednica općine Podstrana ove godine kreće s integralnim upravljanjem kvalitete u turizmu. Konkurentnost na turističkom tržištu, izazovi koji su iz godine u godinu sve veći zasigurno prati i važnost kvalitete u svim segmentima turizma destinacije.

Upravo iz navedenih razloga odlučilo se krenuti u ovaj projekt koji je jedinstven u Hrvatskoj, primjer je dobre prakse Svjetske turističke organizacije UNWTO, a provodi se u više od 20 destinacija na području Hrvatske u zadnjih 5 godina. IQM Destination tim radit će timski s Turističkom zajednicom Općine Podstrana, jer je svaka faza zamišljena na načina da se provodi zajedničkim aktivnostima, a da se pri tome sustavno i mjeri se učinkovitost svakog segmenta projekta.

IQM Destination osmislili su i vode tim iskusnih dugogodišnjih turističkih djelatnika, a čine ga Đurđica Šimičić, Anamarija Cicarelli i Pero Matić. Projekt ima nekoliko faza, a kreće se s analizom rada u turizmu, mišljenja stanovnika o turizmu Podstrane, uključenjem u sustav  kvalitete svih dionika u turizmu Podstrane, marketing edukacija i savjetovanja, auditi i individualna savjetovanja za sve dionike koji žele individualni pristup. U projekt su uključni svi dionici turizma Podstrane te će biti pozivani na tjedne edukacije Srijedom u 17, ali i edukacije koje Turistička zajednica Općine Podstrana ocjeni kao najaktualnije teme.

Projekt IQM Destination traje u pravilu tri godine, povezuje sve dionike turizma u destinaciji, potiče se na kvalitetu usluge i proizvoda, međusobno umrežavanje, , promociju destinacijskih vrijednosti u svrhu produljenja boravka gosta i ukupno većeg zadovoljstva boravkom u Podstrani. U sklopu projekta integralnog upravljanja kvalitetom promiče se lokalna autohtona priča, domaći kvalitetni proizvodi, kultura destinacije. Jača se važnost zadovoljstva gostiju, ali naglasak je na zadovoljstvu stanovnika životom u turističkoj destinaciji, koji je ukupno i najvažniji smisao razvijanja destinacije, prema mišljenju IQM Destination tima.

Back To Top Skip to content