skip to Main Content

Obilježavanje Međunarodnog dana Civilne zaštite

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, koji se obilježava 01. ožujka, u vijećnici Općine Podstrana održana je svečano radna sjednica stožera Civilne zaštite O. P., na kojoj se između ostalog razmatrao prijedlog Plana unaprijeđenja zaštite od požara na području O.P. za 2022. godinu, prijedlog Plana aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara za 2022. godinu, prijedlog Plana motriteljsko dojavne službe i druge teme.

Obraćajući se okupljenim članovima stožera civilne zaštite načelnik Mijo Dropuljić istaknuo je važnost civilne zaštite koja podrazumijeva prevenciju, zaštitu i spašavanje stanovništva, zdravlja, životinja, okoliša, dobara i imovine.

Tom prigodom svim pripadnicima sustava civilne zaštite čestitao je njihov dan te im zahvalio na njihovom nesebičnom služenju narodu, iskazanoj hrabrosti te brzom i optimalnom odgovoru na prijetnje i opasnosti kao i ublažavanju posljedica velikih nesreća i katastrofa.

Program obilježavanja nastavljen je polaganjem vijenaca kod centralnog križa na mjesnom groblju Ban za sve poginule branitelje i pripadnike civilne zaštite u Domovinskom ratu. Vijenac su položili članovi stožera civilne zaštite Općine Podstrana, predvođeni načelnikom gosp. Mijom Dropuljićem.

Ovim putem svim pripadnicima sustava civilne zaštite čestitamo njihov dan!

Back To Top Skip to content