skip to Main Content

Treći međunarodni kongres “Era nove ekonomije i novih zanimanja – Plava ekonomija i Plave inovacije”

Treći međunarodni kongres “Era nove ekonomije i novih zanimanja – Plava ekonomija i Plave inovacije”, održati će se 11. i 12. listopada 2021. godine u kongresnoj dvorani hotela Radisson Blu Resort & Spa u Splitu, na adresi Put Trstenika 19.

Kongres se organizira u okviru projekta ECOMAP – Ecosustainable management of marine and tourist ports (Ekološki održivo upravljanje marinama i turističkim lukama) kojeg je Općina Podstrana vodeći partner. Cilj projekta je unaprijediti stanje okoliša mora i obalnog područja korištenjem održivih i inovativnih tehnologija i pristupa.

Svoje sudjelovanje na Kongresu su potvrdili znanstvenici i stručnjaci iz Hrvatske, Italije, Engleske, Portugala, Grčke, Belgije, Poljske, Finske, Norveške kao i predstavnici lokalnih, regionalnih i državnih vlasti iz Hrvatske i Italije.

Na Kongresu će se razmijeniti znanja i iskustva iz područja zaštite okoliša, održivog razvoja, plave ekonomije, održivog turizma, prostornog planiranja i drugih aktualnih tema te će se predstaviti rezultati Ecomapa i drugih projekata koji se provode u okviru programa Interreg Italija – Hrvatska.

Više o Kongresu može se saznati na sljedećem linku: https://www.ecomap2020.com/ .

Back To Top Skip to content