13. 05 2021 @ 20:50
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Projekt „RazmišljamEKOlogično“ – Priopćenje za javnost o obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša u Općini Podstrana, 05.06.2019.

Projekt „RazmišljamEKOlogično“ – Priopćenje za javnost o obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša u Općini Podstrana, 05.06.2019.

U sklopu projekta „RazmišljamEKOlogično“ dana 05.06.2019. u Osnovnoj školi Strožanac u Općini Podstrana obilježen je Svjetski dan zaštite okoliša. Kao što smo i najavljivali u programu su sudjelovali predstavnici tvrtke Alfa atest d.o.o., učenici 2. a i 4. e razreda Osnovne škole Strožanac, te Plesni klub Vruća čokolada. Program je započeo pozdravnom riječju predstavnika Općine Podstrana kao sunositelja projekta, a potom su predstavnici tvrtke Alfa atesta d.o.o. iznijeli stručna predavanja na temu održivog gospodarenja otpadom i to „Pravila igre održivog gospodarenja otpadom“ i „Razmišljam EKOlogično i čuvam okoliš“. Iznijeli su zanimljive činjenice o recikliranju otpada, te ukazali na probleme do kojih sve može doći kada otpad završi u prirodi. Na konkretnom primjeru morske kornjače prikazali su opasnost plastične vrećice koja završi u moru. Na kraju su istaknuli kako je jako bitno odgovorno postupati s otpadom jer na taj način čuvamo okoliš. Učenici iz EKO grupe (2. a razred O.Š. Strožanac) izveli su igrokaz „Proljetna eko priča“ i pokazali kako oni već razmišljaju na EKOlogičan način i brinu o okolišu.

Za zabavni dio programa pobrinuo se Plesni klub Vruća čokolada te izvedbom plesova u prekrasnim kostimima oduševio publiku. Posjetitelji su mogli uživati i u izložbi prekrasnih učeničkih radova 4. e razreda Osnovne škole Strožanac. Najbolji radovi nagrađeni su poticajnim darovima, a druženje se nastavilo uz prigodnu zakusku. Dio atmosfere s događaja pogledajte u foto galeriji.

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda”

Također pogledajte

Javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju u projektu “Zaželimo zajedno”

Općina Podstrana objavljuje javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške osobama starije …

Skip to content