13. 05 2021 @ 21:25
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Obavijest poslovnim partnerima Općine Podstrana o obvezi izdavanja i primanja e-računa od 1. srpnja 2019.

Obavijest poslovnim partnerima Općine Podstrana o obvezi izdavanja i primanja e-računa od 1. srpnja 2019.

Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (Narodne novine, br. 94/2018), u zakonske okvire Republike Hrvatske prenose se odredbe Direktive EU/2014/55 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014., kojom je uređeno elektroničko izdavanje računa u javnoj nabavi.

Zakonom se uvodi obveza zaprimanja e-računa u postupcima javne nabave od 1. prosinca 2018. godine, te obveza izdavanja e-računa u postupcima javne nabave od 1. srpnja 2019. godine.

Ova obveza primjenjuje se na sve ugovore za nabavu robe, radova i usluga koje sklapaju naručitelji u smislu Zakona o javnoj nabavi, uključujući i jednostavnu nabavu (nabavu roba i usluga procijenjene vrijednosti do 200.000,00 kuna, odnosno nabava radova do 500.000,00 kuna).

Sukladno navedenom, obavještavamo sve dobavljače koji Općini Podstrana isporučuju robu, radove i/ili usluge, da za sve svoje isporuke počevši od 1. srpnja 2019. moraju izdavati isključivo elektroničke račune, u skladu s EU normom, s obzirom da je nakon ovog datuma Općina Podstrana kao javni naručitelj obvezna račune zaprimati i plaćati isključivo putem informacijskih posrednika, u elektroničkom obliku (e-račun).

Svi računi od 1. srpnja 2019. godine, koji pristignu u papirnom obliku ili putem maila u pdf formatu, neće moći biti zaprimljeni i plaćeni, već će biti vraćeni kao neispravni.

Službena e-mail adresa za zaprimanje e-računa je: financije@podstrana.hr

Napomena: Račun poslan e-mailom u pdf formatu nema status elektroničkog računa.

E-račun je račun koji je izdan, prenijet i zaprimljen u strukturiranom elektroničkom obliku pogodnom za automatsku i strojnu obradu, što je isključivo XML format računa.

Također pogledajte

Javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju u projektu “Zaželimo zajedno”

Općina Podstrana objavljuje javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške osobama starije …

Skip to content