20. 06 2021 @ 3:03
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Ministar prometa u Podstrani

Ministar prometa u Podstrani

Ministar prometa u tehničkoj Vladi Oleg Butković, tijekom radnog posjeta Podstrani, s načelnikom Mladenom Bartulovićem i županom Zlatkom Ževrnjom razgovarao je o cestovnoj i prometnoj problematici na području Općine Podstrana.

Upoznati smo s problemom prometa ovdje na državnoj cesti D8 u Podstrani i na čitavoj ovoj dionici i u tom smislu Hrvatske ceste koje su tu nadležne su pripremile neke projekte zajedno s Općinom i sa Županijom, rješavanja nekih crnih točaka na samoj dionici državne ceste D8. Evo raspisan je i natječaj za četiri raskrižja koja su u proceduri, razgovarali smo i o izgradnji nogostupa, ti se projekti pripremaju, rekao je ministar Butković.

Na sastanku je bilo riječi i o brzoj cesti Split-Omiš.

Gotova će biti studija utjecaja na okoliš i kreće se u projektiranje čitave te dionice. Razgovarali smo i o projektima na pomorskom dobru, uređenju lučke infrastrukture, luke otvorene za javni promet. Postoje tu dobri projekti, postoje sredstva u Ministarstvu i naravno da su ne samo općini Podstrana nego i drugim općinama i gradovima otvorena vrata da se u postupku kandidiranja jave i apliciraju za dobivanje određenih sredstava, istaknuo je na sastanku.

Također pogledajte

Javni poziv za prijavu kandidatkinja za prijem u radni odnos na određeno vrijeme u okviru projekta “Zaželimo zajedno” u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, KLASA: 910-01/21-06/8, …

Skip to content