29. 07 2021 @ 11:21
Izdvojeno
Naslovnica » Male stvari koje život znače » Općina Podstrana dobila web servis za upravljanje komunalnim problemima

Općina Podstrana dobila web servis za upravljanje komunalnim problemima

Općina Podstrana nudi svojim mještanima novu mogućnost prijave komunalnih problema putem WebServisa za upravljanje komunalnim prijavama ZAKRPAJ.to.

ZAKRPAJ.to je moderan i učinkovit alat za prijavu, evidenciju i upravljanje tekućih komunalnih problema. Uz rad komunalnog redarstva i ostalih djelatnika Općine Podstrana, našim mještanima nudi se mogućnost uključivanja u zajdničko detektiranje i rješavanje   komunalnih problema koje je moguće putem ove aplikacije prijaviti jednostavno i potpuno određeno položajem na terenu, slikom i opisom.

Prijave problema je moguća na dva načina:

  • pametnim telefonom – na terenu
  • računalom – na karti

zakrpaj-1

Najjednostavnija prijava je putem pametnih telefona korištenjem besplatne aplikacije ZAKRPAJ.to:

  1. Opiši problem
  2. Slikaj
  3. Šalji!

Računalom se prijavljuje na internetskoj stranici http://podstrana.zakrpaj.to/

Nakon besplatne registracije, izvršite jednostavnu prijavu komunalnog problema.

Sve prijave (oštećenja na prometnicama, nepropisno parkirana vozila, neispravna javna rasvjeta, oštećene klupe i druga urbana oprema na javnim površinama, slomljene grane itd.) biti će vidljive komunalnim službama Općine Podstrana, ali i svim ostalim posjetiteljima WebServisa ZAKRPAJ.to.

Osim što će nadležne službe Općine Podstrana voditi evidenciju svih prijava, građani će u svakom trenutku  imati uvid u dinamiku rješavanja problema,od prijave, postupak rješavanja ili proslijeđivanja drugim ovlaštenicima (Hrvatske ceste,Županijske ceste,Vodovod i kanalizacija,HEP i ostali), sve do samog rješavanja problema.

Ukoliko postoje problemi koji nisu pogodni za prijavljivanje putem ovog servisa, oni se kao i dosad rješavaju izravnim kontaktom s Općinskom upravom, odnosno nadležnim službama. 

zakrpaj-to-ilustracija

Nadamo se da će se ovom uslugom povećati interakcija između mještana i djelatnika Općine Podstrana, da će se povećati transparentnost u radu lokalne samouprave, ali i ubrzati postupak otklanjanja problema od prijave do rješavanja.

Linkovi na aplikaciju ZAKRPAJ.to:

Također pogledajte

Edukacija školske djece u OŠ “Strožanac” u Podstrani

Pripadnici našeg DVD Podstrana su održali edukaciju školske djece u OŠ “Strožanac” s ciljem upoznavanja …

Skip to content