20. 06 2021 @ 2:51
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » V. smotra mladih vina

V. smotra mladih vina

Dana 10. studenog s početkom u 17:00 sati održana je tradicionalna V. smotra mladih poljičkih vina u čast Sv. Martina. Svečanost je održana u Čitovnici u Gornjoj Podstrani gdje se okupilo dvjestotinjak ljudi koji su imali prigodu degustirati mlada vina i poljičke specijalitete.

U širokoj paleti crnih i bijelih vina, a bilo ih je prijavljeno 45, u kategoriji mladih crnih vina stručni žiri je ocijenio sljedeće:

1. mjesto: Mladen Tomić iz Krila Jesenice,
2. mjesto: Branimir Bulić iz Tugara,
3. mjesto: Mario Tomić iz Podstrane.

Za bijela vina poredak je :

1. mjesto: Mario Tomić iz Podstrane,
2. mjesto: Zdravko Madir iz Sitnog Donjeg,
3. mjesto: Luka Marić Banje iz Podstrane.

Vina su ocjenjivali enolozi Instituta za jadranske kulture na čelu sa dr. sc. Goranom Zdunićem. Uz ocjenu svakog vina sudionici su dobili i naputke koji su nedostaci i kako ih otkloniti.

Nagrađeni su dobili priznanja za svoja mlada vina od strane organizatora koji su i ove godine bili Općina Podstrana i Društvo Poljičana Sv. Jure – Priko, ogranak Podstrana. U zabavnom dijelu programa nastupili su muška klapa „Praska“ i ženska klapa „Ankora“ iz Podstrane. Nakon proglašenja nagrađenih vina prisutni su nastavili druženje u ugodnoj atmosferi i ambijentu podno Peruna.

Također pogledajte

Javni poziv za prijavu kandidatkinja za prijem u radni odnos na određeno vrijeme u okviru projekta “Zaželimo zajedno” u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, KLASA: 910-01/21-06/8, …

Skip to content