U Općini Podstrana potpisani Ugovori o radu u sklopu projekta Zaželimo zajedno, Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.

Zaželimo zajedno

U konferencijskoj dvorani Općine Podstrana, dana 30. srpnja 2021. godine, 15 žena potpisalo je Ugovore o radu za zapošljavanje u sklopu provedbe projekta Zaželimo zajedno.

Žene su započele s radom 01. kolovoza 2021. godine te svaka žena pruža usluge potpore i podrške šestorici krajnjih korisnika.

Usluge koje se pružaju korisnicima odnosno starijim i  nemoćnim osobama s prebivalištem na području općine Podstrana su: nabava i dostava namirnica i drugih potrepština, pomoć u pripremi i priprema obroka u kućanstvima korisnika, održavanje čistoće stambenog prostora i domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

U sklopu projekta Zaželimo zajedno Općina Podstrana je nakon provedenog Javnog poziva zaposlila 15 žena na period od 12 mjeseci koje će pružati potporu i podršku za 90 krajnjih korisnika na području općine Podstrana.

U sklopu Projekta planira se provesti program obrazovanja, odnosno osposobljavanja pet zaposlenih žena  kojim će žene steći dodatna znanja i vještine  čime će biti konkurentnije na tržištu rada nakon završetka Projekta.

Projekt je u potpunosti financiran  sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a ukupna vrijednost Projekta  je  1.334.700,00 kn.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content